Gör egen glögg till advent – 7 recept

Det är ändå något visst med glögg. En mugg rykande het glögg som serveras med salta, gärna lite kryddiga tillbehör är stämningsfullt. Låt smakerna koka ihop med ett gott vin så har du en egen glögg till helgen.

Egen glögg blir mindre söt än köpt och fungerar utmärkt som present att ge bort.

Smaksätt färdigköpt glögg

Vitvinsglögg smaksatt med saffransextrakt

Glöggen får en smak som påminner om mandelmassa. Extra bra till mandlar och russin. God både varm och kall.

Saffransextrakt: Blanda 1 dl konjak, 1 tsk honung och 1/2 g saffran.
Låt stå till nästa dag. Extraktet räcker till ca 2 liter glögg.

Röd alkoholfri lingon/tranbärsglögg.

Pigga upp 75 cl glögg med 5 cm tunt skivad färsk ingefära. God både varm och kall.

Extra kryddad rödvinsglögg

Låt 1 påse glöggkryddor dra i 2 dl portvin eller röd vermouth. Smaka av rödvinsglöggen med det kryddiga portvinet. Godast varm.

7 recept på egengjord glögg: