När kylan biter ute är det härligt att värma sig med en kryddig glögg. Om du tröttnat på vanlig köpeglögg så är det superenkelt att sätta krydda på den eller att tillaga din helt egna. Alla har vi olika favoriter – vit glögg, stark glögg eller vår egenkryddade glögg.
Vit glögg med rom
Hälften så söt som köpt glögg men dubbelt så god. Vår glögg smakar apelsin, pomerans och vitt portvin. En härlig stämningshöjare i advent! Se recept här. Foto: Anna Kern
Dunderglögg
En god glögg som ska vänta på sig i tre veckor innan den är färdig. Den här görs på svagdricka. Se recept här. Foto: iStock
Mustig vinterglögg
Gör din egen glögg och värm dig efter en frisk vinterpromenad. Mustiga smaker med kryddor. Se recept här.
Rosévinsglögg
Denna rosévinsglögg är god både varm och kall. När den hålls varm sprider den underbar juldoft i hela huset. Se recept här. Foto: Stefan Wettainen
Äppelglögg med konjak
Smakrik glögg gjord på äppelmust. Konjak ger extra värme till smaken. Se detaljerat recept här.
Rosévinsglögg med orientaliska kryddor
Servera glöggen varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin. Se recept här.
Bäst i test: Köpe-glögg
Allt om Mat har testat glöggsortimentet för 2018 på Systembolaget. Här hittar du hela testet!