Det senaste året har Caroline Hofberg rest runt i Italien. Besökt olika regioner, samlat smaker och erfarenheter. Nu delar hon med sig av allt det goda i nya boken Italia amore och här bjuder hon på några smakprov.

Caroline Hofberg kan prata länge om sin fantastiska matresa i Italien. Om människor hon mött, om råvaror, mat och miljöer.
– Alla har varit vänliga, generösa och hjälpsamma. Och stolta förstås. Över sina produkter, sina familjerecept, men också över sina regionala traditioner.
I den nya boken delar Caroline generöst med sig av sina lärdomar och upplevelser från Italiens olika regioner. För varje recept som Caroline valt ut för leva&bo:s läsare berättar hon en liten bakgrund till maträtten.

Affettato misto
”–  En genuin måltid i Toscana inleds så gott som alltid med crostini och en blandning av tunt skivade charkuterier, ofta tillsammans med inlagda grönsaker. Det lufttorkade köttet i Italien är mycket regionanknutet, och varje område gör sin egen Affettato misto. Skär charkuterierna mycket tunt så framhävs smakerna på bästa sätt.”
Tunt skivade charkuterier och inlagda grönsaker serveras ofta som antipasti, förrätt, i Toscana.

Åtta goda recept

Smålök i balsamvinäger

Inlagd tomater med timjan

Syltade grönsaker

Fiskrulader med parmaskinka

Rödvinsbrässerad oxfilé

Caponata

Auberginegratäng

Semifreddo cassata

Mat med Kvalitet, enkelhet & kärlek

Namn: Caroline Hofberg.
Ålder: 41.
Bor: I Stockholm och södra Frankrike
Gör: Kokboksförfattare och frilansande matskribent.
Aktuell: Med nya boken Italia amore – stora italienska kokboken.
Italiensk mat: Handlar om tre saker: Kvalitet, enkelhet och kärlek.

Krydda starkt!
• Peperoncino är torkade små chilifrukter, stora som piripiri. Peperoncino kan ersättas med torkade chiliflakes, som finns i de flesta kryddtillverkares sortiment.

Gott att dricka till den Italienska maten

Fem Italienska vinnyheter

NUVARANDE Goda smaker från hela Italien
NÄSTA Fem middagar på fem varor