Årets glassnyheter är här. Och trenderna för i år är vågade blandningar och citrussmaker.

GB har i år nio nya glassar. En av dem är den gamla klassikern Lakritspuck. Att smaka den är som att göra en resa i tiden, för oss som älskade den när den kom 1982. Samma recept och samma utseende. En given succé bland Lakritspucks-fan. Även Sia-glass har gjort en ny lakritsglass i år, och det är en strutglass Sia Sotare.
GB fortsätter att utveckla sin Magnumglass med två nya chokladblandningar, Java och Mayan Mystica och även Cornetto med två nya smaker citron och skogsbär. CItronsmak återkommer också i en ny Calippo från GB. Siaglass kommer med två nya isglassar, en med päron och en med colasmak.
Barnglassarna helt nya glass är Footballissimo från GB. En rund glass med visselpipa. Tyvärr smakar den förfärligt men den innehåller heller inget annat än naturliga smakämnen.
Typiskt för de nya glasspaketen i år är blandningar och bitar. GB har satsat på att efterlikna de amerikanska glasstillverkarna och kommer ut med tre nya Carte d’ Or-förpackningar där alla tre har hela bitar. Browniebitar, chokladkex eller praliner. Siaglass har istället satsat på vågade smakblandningar, till exempel ingefära och choklad, chilichoklad, basilikachoklad eller konjak och jordgubb i sina femlitersförpackningar och i sina mindre paket finns smakblandningarna citron lakrits, vanilj nypon och sorbet blodapelsin med ingefära.

Alltommat.se har smakat på GB:s glassnyheter

Lakritspuck:


Pris: 13 kr.
Smak: 4
Omdöme: Kom 1982 och då var den en succé. Nu släpps den igen och är en riktig nostalgitripp. Som en resa i tiden för den som älskade den då. För alla som gillar saltlakrits.

Magnum Mayan Mystica:


Pris: 17 kr.
Smak: 5
Omdöme: En lyckad smakblandning av honung, kanel och muskot. Lite peppparkaka över det hela.

Magnum Java:


Pris: 17 kr.
Smak: 2
Omdöme: Samma kakaohalt som Classic, fast blandat med mjölkchoklad. Helt misslyckad smakblandning som skär sig helt.

Ananassplit:


Pris: 12 kr.
Smak: 3
Omdöme: 1973 var det en hit och nu är den tillbaka. Något för de som vill minnas sin barndom – och för alla som är barn i dag. Få kalorier men väldigt söt smak.

Solero:


Pris: 16 kr.
Smak: 3
Omdöme: Banansmaken är för syntetisk för mig, för alla som gillar banansmak är den god eftersom tranbärssorbeten är väldigt läskande.

Cornetto Frutti Disc:


Pris: 14 kr.
Smak: 3-4
Omdöme: smakar mer naturligt än Soleron och toppen är läskande, sedan är det cheesecakeglass som har en tydlig smak.

Citron Cornetto:


Pris: 14 kr.
Smak: 4
Omdöme: Bättre än förväntat med en lyckad smak som känns fräsch.

Footballissimo:


Pris: 11 kr.
Smak: 1
Omdöme: en glass med naturliga aromer blir inte god. Den blir grynig och fadd i smaken. En riktig kalkon för mig. Men min treåring åt glatt upp den och gladdes åt visselpipan i.

Calippo:


Pris: 9 kr.
Smak: 3
Omdöme: väldigt söt men svalkar. För mycket smak- och färgämnen för mig. Ananassmaken tar också över helt. Bra sommarglass.