Glada vinnare på mässan

På mässan Det goda köket delades det under fredagen ut flera stora priser.

Allt om mat:s stora matprisvinnare gick i år till Martin Johansson, för sitt passionerade intresse för bakning, speciellt med surdeg. Han driver den mycket populära bloggen Pain de Martin bland annat och är i år aktuell med bakboken Enklare bröd.
  – Det här är otroligt stort, sa Martin när han tog emot priset av Allt om mat:s chefredaktör Katrin Alström. Martin arbetar som grafisk formgivare och började sin hobbykarriär som bakare med en dag i bageriet på Rosendals trädgård, där lusten för bakning väcktes. Sedan dess har det rullat på med både blogg och bakböcker.
 – Jag går på lust hela tiden, kanske därför det går så bra.

Vinpris till Sydafrika

En annan glad vinnare fick priset Gyllene glaset, som delas ut av Allt om mat:s vingrupp, som består av Jan Holmström, Magnus Waern, Mischa Billing och Gunilla Hultgren Karell.
I år hade vingruppen valt att prisa vinhuset Allesverloren från Sydafrika.
 – Deras shiraz är mest populär. De är torra med bra syra och med något unikt i sig, sa Jan Holmström om vinnarvinerna.
Vinhuset har också framgångsrikt gjort portvin på portvinsdruvor, tipsade Jan om. De passar utmärkt till en chokladprovning till exempel.

  Läs vingruppens betyg på Allesverlorens viner här.

Andra glada vinnare


Vinnare av Stora matbloggspriset var Kaffekokarkokboken. Bloggen drivs av Katja Wulff och alla recept ska gå att tillaga i en kaffekokare.

Vinnare av tävlingen Smarta kocken, som drivs av Svenskt kött och är en tävling för årskurs 2 på restaurang- och hotellprogrammen på gymnasiet, blev i år Nyköpings Hotell- & restaurangskola.

NUVARANDE Glada vinnare på mässan
NÄSTA Whisky att ge till pappa