Ge vinvännen en bok under granen

Vad kan vara bättre än att ge en bok i julklapp? Allt finns i bokform, det är enkelt att slå in och passar bra under granen. Här har du tre snabba julklappstips med böcker inför julen 2008.

Det finns massor med bra böcker för vinälskaren men här har du tre av de mysigaste, med dessa kan det inte bli fel. Om den du ger den till inte redan har den förståss…

Smakens magi : det underbara samspelet mellan vin och mat av Bengt-Göran Kronstam (Max Ström).

Kronstam är Kronstam är Kronstam. Ja, så är det ju, Bengt-Göran Kronstam är en gigant i vinsverige och i denna bok strösslar han generöst med sina tankar om samspelet mellan mat och vin. Lägg till hans personliga betraktelser och du har en kommande klassiker i bokform, en present som alla smakjägare borde få njuta av.

Mat, vin och vanilj från Sydafrika av Elisabeth Johansson (Natur & Kultur)

Sydafrika har varit ett vinland att hålla koll på de senaste åren och Elisabeth Johanssons bok är en härlig och berättande resa genom landets mat och vin. Här ryms inte bara recept och vintips utan även fantastiskt inspirerade bilder signerade Susanna Blåvarg.

Vin och fest av Håkan Larsson (Albert Bonniers förlag)

Många är vi som har följt kombinationerna i Håkan Larssons Vin och mat som kom för några år sedan. Uppföljaren som kom i år är inte sämre den och det är sannerligen en fröjd att läsa, laga och äta larssonskt. Kombinationen av stooor kompetens, flyhänt skrivande och pedagogiskt tänk gör att boken kommer att hålla länge. Festkänslan är tydlig, recepten är tydliga och presenten är given!