Ge dig hän åt måltidsupplevelsen”

Björn Persson fick en stjärna i senaste upplagan av Guide Michelin.

Grattis, hur känns det att få en stjärna i Guide Michelin?
–  Helt fantastiskt. Väldigt, väldigt roligt och helt galet. Telefonerna bara ringer.
Varför är det så märkvärdigt att få en stjärna?
–  Guide Michelin är ju enormt betydelsefull internationellt.
Vad gör man, när man tror att det är testare från guiden i matsalen?
–  Sitt absolut bästa, precis som alltid. Det är som en idrottsprestation, adrenalinet rinner till och pulsen stiger.
Vad ska jag äta hos dig för att få den rätta stjärn-känslan?
–  En färdig meny, då får man hela vårt mattänk.
Hur ska en gäst vara för att platsa på en stjärnkrog?
–  Du ska ha öppna sinnen och ge dig hän åt hela måltidsupplevelsen.
Vad händer nu?
–  Vi ska visa att vi förtjänar den här stjärnan.

Björn Persson

Ålder: 41.
Bor: Göteborg.
Familj: Hustru och 3-årig son.
Gör: Krögare och ägare till restaurang Kock & Vin i Göteborg.
Aktuell: Tilldelad en stjär-na i Guide Michelin och utsedd till Årets vinupplevese av White Guide.