Önska dig en vinrad i julklapp! Växande druvor kan vara den perfekta klappen; lärorik, långsiktig och god.

Tänk att dricka ditt eget vin! Du har sett vindruvan växa, varit med när den skördas och vakat över den när den blivit till vin. Dessutom kan du få din egen flaska med din egen etikett!
Denna upplevelse kan du få om du önskar dig en vinrad i julklapp. Det finns flera företag som fixar den växande julklappen och de har bråda tider inför julen.
–  Förra året var det en väldig rusch, vi får väl se hur det blir i år, säger Yvonne Nilsson som jobbar på företaget Dina vingårdar i Åmål, ett av de företag som säljer vinrader till hugade svenskar.

Champagne populärt

Dina vingårdar erbjuder vinrader i 22 vingårdar i Frankrike, bland annat i Alsace, Champagne och Bordeaux och i nuläget är det de två sistnämnda som köparna längtar mest till. Yvonne Nilsson säger att champagne-vingårdarnas popularitet har ökat enormt de senaste åren och att vinradsmottagarna blivit yngre.
– Tidigare var det mest äldre som fick det i present när de fyllde jämnt men de senaste åren har våra kunder blivit yngre. Det är många som får en vinrad när de fyller 30 eller gifter sig.

Med vid skörden

Principen är enkel: du köper en vinrad hos en vinbonde och sedan får du själv välja hur mycket du vill följa produktionen under året. Det kan vara så enkelt som att du får ett mejl då och då till att du åker ned flera gånger och hälsar på och är med vid skörden.
Möjligheterna är många och företagen som erbjuder vinraderna fixar det mesta som går att fixa kring besöken, bokar hotell, kontaktar vinbonden, skickar ut information och ser till att besöket blir så bra som möjligt. Och det är många som längtar efter att bli vinbonde och som är det år från år.
–  Vi har funnits i 10 år nu och det är många som har varit vinradsägare i alla år, berättar Yvonne Nilsson.

 

Här hittar du vinraden

minvinrad.com

vingardar.com

hyravinrader.se