Klassiska viner och gammal champagne var mest intressant för köparna.

Det är fortsatt stort intresse för dryckesauktioner i Sverige. Det kan man konstatera efter att den första av två december-auktioner har genomförts. Bland annat såldes en flaska champagne av märket Heidsieck Monopol för 22 000 kronor. Flaskan var förvisso från 1907 men det var dubbla priset mot utropet.

Klassiska årgångar mest populärt

Det som generellt var mest populärt var samlingar av klassiska årgångar från Bordeaux och Bourgogne och köparna kom från hela världen.

– Det är roligt att se att nya kunder hittar till auktionen och även att intresset från utlandet är stort, säger Sören Nylund, värderingsansvarig på Systembolaget.

På tisdag den 16 december är det dags för auktion igen, då säljs enstaka flaskor. Auktionen genomförs av Systembolaget tillsammans med Stockholms autionsverk. Auktionen blir den elfte sedan starten 2004.

Följ med Allt om Mat till Champagne!

Den 18-21 oktober 2018 tar vår ciceron, Michaela Jolin, med oss på en härlig resa i Champagne. Vi kommer att röra oss i denna fantastiska vinregions hjärta. I staden Reims, där vi kommer att bo under vistelsen, ligger några av de allra största och mest berömda champagnehusen.

Läs mer och boka resa här!