Två tyskar och två sydafrikaner - det är boxarna som kvalar in till veckans lådtips. Samtliga har fått bra omdömen av VinVin.se.s vingrupp.

Vin på box står för över hälften av försäljningen på Systembolaget och det är många som väljer det större alternativet när det ska väljas vin. Lådvinet lanserades i Sverige 1996 och på de drygt 10 år som det funnits här har det blivit en stor succé.

Vinerna som presenteras här har alla fyra fått goda omdömen i vingruppens provningar och de finns tillgängliga över hela Sverige. Tycker du inte att de passar har du alla möjligheter att leta upp egna alternativ i vårt vinsök. Lycka till!


By the River Riesling 2007
, (7413), Tyskland, 179 kronor

Vinet odlas i tyska Mosel och vingruppen ger det omdömet lättsamt med äpplen och ananas enligt vingruppen.


Foot of Africa Chenin Blanc 2008
, (27003), Sydafrika, 168 kronor

Fyndklassat av vingruppen med äpple och melon i smaken. Storsäljare i Sverige som produceras sydafrikanska storproducenten Kleine Zalze.


Deinhard Riesling Rivaner 2007
, (6904), Tyskland 189 kronor

Enkel och jordig är omdömet men prisvärt ändå. Blandningen är 65 % riesling och 35 % rivaner och görs av producenten Henkell.


Robertson Winery Chardonnay 2007
, (12094), Sydafrika,  175 kronor
Vingruppen säger: rätt frisk i neutral stil med någon frukt och lätta ektoner. Inte så illa! Görs i Sydafrika av vinproducenten Robertson som startade verksamheten 1941.

Vingruppen på VinVin.se och AlltOmMat.se består av vinexperterna Mischa Billing, Jan Holmström, Magnus Waern och Gunilla Hultgren Karell.

NUVARANDE Fyra vita topplådor
NÄSTA Snabbt småmums för fikat