Fyll brödet med nya smaker

Doften av nybakat bröd är magisk. På något märkligt sätt lockar den fram det bästa hos oss alla. Här bjuder vi på fem doftande bröd med spännande smaker.

Bakning är någonting som gärna får ta tid eller rättare sagt är något som måste få ta tid om resultatet ska bli riktigt bra. Dessutom kräver bakning exakta mått, så investera i en bra hushållsvåg, om du inte redan har en.

För mig så är det en avkoppling att baka, en tid att koppla av och drömma sig bort. Har man tiden och lusten så kan man låta alla degar, utom kryddlimpan, ligga i kylen för att göra sin första jäsning över natten. Detta kommer att ge ett bröd som både smakar bättre och som får en bättre konsistens än vad det gör om man stressar. Man kan till och med låta utlakat bröd jäsa i kylen, kanske inte över en lång natt men i några timmar. Det gäller bara att se till att degen inte
jäser över.