Frestande läcker lax och len chokladmoussetårta

Helgens meny ramar in julhelgen på ett lagom ledigt och lyxig sätt. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätter

Tryffelpastejcrostini

Sherrydoftande svamppaj

Frukt- och parmaskinkspett

Att dricka till:
Andre´Clouet Grande Réserve Champagne (7686) Frankrike, 249 kronor.
Härligt smakrik champagne med inslag av rostat bröd och äpplen.
Klockren start på en middag tillsammans med de här delikatesserna.

Varmrätt

Apelsinmarinerad lax

Att dricka till:
Simonsig Chardonnay 2007 (2032) Sydafrika, 83 kronor.
Ett generöst vitt vin med tropisk frukt, smör och nötter i smaken.
Uttrycksfull och lång eftersmak.

Dessert

Chokladmoussetårta med björnbär

Att dricka till:
Grådask Tawny (8089) Portugal, 149 kronor.
Tawny port med utvecklad, söt smak med drag av nötter, torkad frukt och vanilj.