Hel kyckling i ugn, fina kycklingfiléer eller pasta. Hur du än gör blir resultatet succé. Här är recept med kyckling som passar till både vardag som festmat.

Vill du ha tips och recept på lättlagad fredagsmat med det lilla extra? Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev med fredagsmat.

Kyckling är lätt och gott att laga, och passar som fredagsmat och enkel festmat. Alltid lätt med kycklingfiléer. Kycklingfilé tillsammans med sötpotatis, eller majskycklingbröst med saffransgnocchi. Gott som kycklinggryta med pasta eller grönsaker. Det går även bra att fylla kycklingfiléerna med tomater eller ost.

Föredrar du hel kyckling finns det lika mycket du kan göra där, du kan fylla kycklingen med citroner, clementiner, tomater. Eller göra den örtbakad. Det går även att göra hel kyckling som gryta med tomater och andra grönsaker.

Kycklinglår eller klubbor kan stekas i ugn med örter eller med grönsaker. Bena ur och fyll med ost eller annat passande. Väldigt gott. Kycklingen blir extra saftig om du har benet kvar.

Kyckling går bra att marinera, oavsett om det är hel, filé eller klubbor.  En marinad på ajvar relish är lätt och gott. Passar bra till grillade kycklingklubbor.