Njut av en grillmiddag med kycklingspett och rostad färskpotatissallad. Medan vi väntar på grillglöden stillar vi den värsta hungern med frasiga friterade padrones.

Här kommer inspirationen från Spanien med en frasig variant på padrones där tempurasmeten är kryddad med öl.

Chorizo ger extra smak till kycklingspetten, och potatissalladen får extra crunch av hela mandlar. Såsen romesco är perfekt att ha i kylen på sommaren. Den passar till både kött och fisk eller i en pasta.

Desserten är enklast tänkbara. Bara köp god, lagom mogen frukt och lägg fram på ett härligt sätt. Det ger en lyxig känsla utan någon arbetsinsats alls.

Förrätt: Tempurafriterade padrones

Ett annorlunda och gott sätt att servera padrones på.

tempurafriterade-padrones

Varmrätt: Kycklingspett med spansk chorizo, rostad färskpotatis och romesco

Kyckling och chorizo är en supergod kombo! Romesco är en superenkel och allsidig röra som passar till allt i sommar!

Kycklingspett med spansk chorizo, rostad färskpotatis och romesco

Efterrätt: Fruktfat

Enklaste desserten! Favortifrukter och bär från säsongen läggs upp på fina fat. Servera gärna ost eller choklad till.

 

Matcha mat & dryck

Spanskinspirerade rätter styr dryckesvalet. Torrt, friskt rosévin till frasiga padrones passar fint som inledning, och till de smakrika kycklingspetten passar ett generöst, fruktigt rött vin.

Till padrones:

Carneval Rosado 2016 (2095), Spanien, 89 kr.
Friskt och fruktigt rosévin med drag av syrliga körsbär och röda äpplen.

rödvinsglas

Till kycklingspett:

Hacienda López de Haro Crianza 2013 (75696), Spanien, 89 kr.
Generös och balanserad röd rioja med kryddor, plommon och örter.

Till fruktfat:

Mia Moscato (7897), Spanien, 74 kr.
Vitt, lätt mousserande vin i aromatisk, söt, blommig stil med drag av päron och fläder.

Alkoholfritt:

Natureo Free Syrah 2016 (1940), Spanien, 56 kr.
Rött alkoholfritt vin med söta vinbärstoner i mjuk men ganska frisk stil.

Foto: Anna Kern