Matredaktören om menyn:
”Jag äter grillat så ofta som möjligt på sommaren. Här steks köttet helt och får vila innan det skivas. Det blir ett lite elegantare sätt att äta kött, istället för en stor tung köttbit på tallriken. Sedan älskar jag kronärtskockor! Välj de inlagda med stjälk. De är jättegoda att steka.”
Varmrätt: Grillad ryggbiff med grön färskpotatis-sallad och getost
Efterrätt: Jordgubbar med frostig kokos och macadamia
Matcha mat och vin
Att dricka till ryggbiffen:
Les Lauzeraies Tavel 2015 (2724) Frankrike, 109 kr. Rosévin i ganska smakrik stil med distinkta toner av röda äpplen och körsbär. Bra intensitet och längd i eftersmaken
Att dricka till desserten:
Château du Juge 2010 (4197) Frankrike, 79 kr (37,5 cl). Vitt sött vin med drag av -torkad frukt, mandel och honung. Fruktsyra som balanserar sötman.
Alkoholfritt till biffen:
Roomi (1923) Sverige, 69 kr. Ekologisk must av svarta vinbär och aroniabär. Intensivt bärig smak, inslag av örter och skog.
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!
