Fräscht och fruktigt med kyckling, grillad fisk och sabayongratinerad frukt

I helgen serverar vi en friskt fräsch meny med friuktiga inslag. Vår vinespert Gunilla Hultgren Karell har valt viner som matchar.

Förrätt
Kyckling- och grapesallad med yoghurtdressing
Valdivieso Blanc de Blancs (98331) Chile, 99 kronor
Testa ett mousserande vin från Chile till förrätten! Fin, brödig och
inbjudande smak med pigg syra och fräschör. Alla kommer i stämning.

Varmrätt
Grillad fisk och skaldjur med saffransdressing
Château Bonnet 2007 (3181) Frankrike, 80 kronor
Helt rätt här med ett väl kylt rosévin med ren, frisk fruktighet och
snärt i avslutningen.

Dessert
Sabayongratinerad frukt
Château Fayau 2004 (4172) Frankrike, 75 kronor (37,5 cl)
Ett sött vitt vin med honung, aprikoser och kryddor i smaken.