Fräscha fynd i frysdisken

Färska rotsaker hör vintern till. Variera med spenat, ärtor, haricots verts och annat gott från frysdisken – frysta grönsaker är både goda och nyttiga.

Här är fem läckra rätter på frysfynd:

Grön ärtsoppa & parmesanstänger

Gremolata-risotto med haricots verts & biff

Cannelloni med salami & spenat

Indisk blomkål med rajta och naanbröd

Chorizo med rostade rotfrukter och het majskräm

Heta tips för frysta grönsaker

  1. Majs. Koka majskornen i hönsbuljong, slå av nästan all buljong (spara den) och mixa majsen till en slät puré. Späd med buljongen och mixa till lagom konsistens. Smaka av med sambal oelek.
  2. Rödbeta. Skiva och fräs ett paket babyrödbetor i lite smör med skivad rödlök. Tillsätt 3 tsk rödvinsvinäger, 1 tsk honung och ett rivet äpple. Koka ihop till en chutney.
  3. Broccoli. Fräs hastigt i olja i en stekpanna. Vispa ihop 4 ägg med lite sambal oelek och slå över broccolin. Låt omeletten stelna och servera med rostade pinjenötter.
  4. Sparris. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och servera med crème fraiche smaksatt med pressad apelsin på en skiva rostat bröd.
  5. Sockerärtor. Strimla frysta sockerärtor tunt på längden. Fräs hastigt i smör/olja tillsammans med tunt skivad rödlök. Lägg upp på varma tallrikar och servera med stekt eller kokt fiskfilé på toppen.