Förena vin och choklad 3 underbara kombinationer

Sommelier och chokladexperten Maja Berthas om hur vi kan kombinera choklad och vin.

Maja Berthas är sommelier och chokladexpert och vet hur man kombinerar vin och choklad på bästa sätt. Här tipsar hon om tre favorit-kombinationer.

3 vin- och chokladkombinationer

  1. Testa sydafrikanska vinet KWV Muscadel till  syrligare och fruktigare choklad, som Valrhonas Manjari eller Cluziels Mangaroo, säger hon. 
    Castano Dulce till choklad
  2. Eller så kan man dricka det söta och sträva röda spanska vinet Dulce Monastrell 109 kr för 500 ml (8412), det passar perfekt till kraftigare choklad med fruktiga toner som till exempel Cluziels Maralumi eller praliner med fruktfyllning
  3. Ett tredje alternativ är att dricka sherryn La Guita Manzanilla 59 kr för 375 ml (8201) som funkar fint med hasselnötter eller choklad med saltflagor.

 

PS. För dig som vill ha vin-tips: Följ oss på Allt om Mat Vin på Facebook!

NUVARANDE Förena vin och choklad 3 underbara kombinationer
NÄSTA Enkel och god veganmat – här är redaktionens bästa veganska recept