Prova läckerheter som är typiska för Skåne och Småland. Bjud på klassisk svartsoppa och gås eller baka en ljuvlig ostkaka på färsk mjölk.

Mammas svartsoppa

Gås med Rödkål och Äppelsallad med mynta

Äggakaka

Isterband med varm primörsallad

Variation på skånsk ekologisk kalv

Kalops

Baconinlindad rådjursfilé med goda tillbehör

Sött efter maten

Hemgjord ostkaka

Kompott på Haverdalspäron

  • På Mårtensafton den 10:e november firas Mårten Gås i södra Sverige, med svartsoppa och gås. Till efterrätt bjuds ofta skånsk äppelkaka. Innan den klassiska mårtensmenyn kom till Skåne åt man lutfisk till förrätt följt av själva gåsen och sedan risgrynsgröt till efterrätt.
  • Småländsk ostkaka är en rätt som förr i tiden serverades vid fest och finare middagar, men den är lätt att laga och passar bra vilken dag som helst. Helst bör du ha mjölk som inte varit på mejeri utan kommer direkt från en bondgård. Då får du en riktigt god ostkaka!
NUVARANDE Följ med till Skåne och Småland
NÄSTA Kyckling på grillen