Flatbröd med vit sparrismousse, fänkål och kallrökt lax

Lax, sparris och citron på flatbröd ger smak till denna godsak.

Ingredienser:

flatbröd
1 burk vit sparris
1 dl grädde
200 g kallrökt lax
citron
fänkål plus lite fänkålsdill
Salt och peppar

I kockens glas: Tcherga Misket & Sauvignon Blanc (nr 2268)
I kockens öra: Lena Philipsson – Kärleken är evig

Gör så här:

Dela flatbrödet i munsbitar.
Vispa grädden hårt.
Mixa sparrisen till en slät puré och blanda varsamt med grädden. Smaksätt med salt, peppar och citron.
Klicka lite mousse på flatbröden.
Skär fänkålsståndet i tunna, tunna skivor och lägg en skiva på varje brödbit.
Toppa med kallrökt lax och garnera med lite fänkålsdill.

 

Recept: Frederik Zäll

Hitta fler recept på AlltOmMat.se