Glöm inte mors dag på söndag! Vi tipsar om bästa presentdryckerna.

Visst, du kan ge en blomma eller en tårta men varför inte satsa på en god dryck istället? En flaska champagne eller en flaska rosé eller kanske en öl?

Här har du 3 öl och 3 cider som garanterat kommer få din mamma att njuta lite extra.

 

 • Estrella Damm Inedit (11642), 75 cl, 47,70 kronor
  En elegant och läskande sommaröl som passar bra till fisk eller kyckling. Smak av citrus och vete och en perfekt dryck i solen.

 

 • Smörpundet Årgångsporter (11698), 50 cl, 54,90 kronor
  Är din mamma mer åt det kontemplerande hållet så passar denna porter bra, den ska njutas stillsamt och lugnt och kanske med en god bok i skuggan. Smaker av choklad, lakrits och kaffe borgar för en lång tacksamhetskänsla till den som får smaka.

 

 • Hoegaarden Witbier (1563), 33 cl, 14,90 kronor
  Detta är en öl men ändå inte en öl – det är en vitöl, en witbier. Grumlig och ofiltrerad kommer den att överraska alla som inte testat den och göra det med besked. En riktig höjdare till maten – i synnerhet om man grillar till mors ära.

 


Om inte öl
spelar din mamma i smaken så kanske cider gör det? 3 förslag även här.

 • Cidraie Cidre Blond (1806), 33 cl, 20.50 kronor
  En halvtorr cider som lyckas med konststycket att vara lagom söt och lagom torr – som ett ta en liten sked äpplemos med mycket smak. Mor blir garanterat glad!

 

 • Boulard Cidre de Normandie (1848), 75 cl, 47 kronor
  En klassiker som får den romantiska mamman att jubla! Fransk finess med torr äppleton och perfekt som fördrink. Bra även till mat.

 

 • Green Goblin (1817), 50 cl, 29,70 kronor
  Brittisk och modern cider som med sin etikett får de flesta att jubla. Och så även mamma? Honung och äpple och lite lätt spritton gör det till en intressant gåva till en ung mamma. Testa!
NUVARANDE Fira mor med god dryck
NÄSTA Bästa tempranillon i världen