Fira in långledigheten med läcker vintermeny

Njut av rena, goda vintersmaker sista dagarna före jul. Vi har komponerat en meny med apelsin, mandel, fänkål, äpple och mörk choklad. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätt

Apelsinsallad med knapriga mandelflarn

Att dricka till:
Codorníu (7735) Spanien, 69 kronor.
Halvtorrt mousserande vin med fräsch fruktighet. Balanserad sötma, som möter sötman som finns i den här rätten på ett fint sätt.

Varmrätt

Asiatisk entrecôte med fänkål och äpple

Att dricka till:
De Bortoli Shiraz 2007 (6280) Australien, 68 kronor.
Ett rött vin med mjuk framtoning och smak av mogna körsbär och ett
stråk av lakrits. Den generösa frukten gör att vinet klarar av
kryddningen.

Dessert

Körsbärsglass med mörk choklad

Att dricka till:
Solbacka Körsbärsvin (2370) Finland, 59 kronor.
Accentuera körsbärssmaken med ett glas läckert, sött och friskt
körsbärsvin som även har inslag av mandel.