Fira helg med bröd- och ostbakad kyckling

Helgens meny är en riktig fest för smaklökarna. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till.

Förrätt

Laxrulader

Att dricka till:
Crémant de Bourgogne Rosé (7687)  Frankrike, 89 kronor
Mousserande rosévin med drag av hallon och kex. Frisk, ren och utmärkt läskande.

Varmrätt

Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis

Att dricka till:
Masi Modello 2007 (2386) Italien, 73 kronor
Lättsamt och mjukt rödvin med inslag av örter och mörka körsbär. Fin
fruktsyra som ger en frisk känsla.

Dessert

Crème brûlée med marinerade aprikoser

Att dricka till:
Château Menota  2005 (4087) Frankrike, 107 kronor
Sött, simmigt vin med inslag av torkade aprikoser, honung och lite
citrus.