Fem vårliga trender

Det här äter vi i vår!

  1. Picknick
    Årets mest efterlängtade måltid för både stora och små.
  2. Nässlor
    Små, späda blad handplockade långt ifrån trafikerade vägar.
  3. Ostron
    Svenska ostron från Grebbestad är det som gäller mest av allt.
  4. Rabarber
    Förförisk smakbrytare i bröd, såser och alla sorters desserter.
  5. Gös
    Nystekt ”grönlistad” gös från Hjälmaren  avnjutes med gott samvete.

Och här är recepten:

Till picknicken:

Salami- och fetaostpirog med tomatsallad

Klassisk vårsoppa:

Nässelsoppa

Introduceras till ostron:

Ostronragu i vitvinssås med salladslök

Vårlig efterrätt:

Rabarber- och banankompott med vaniljyoghurt

Laga till en gös:

Gös med svensk pesto och kryddig sallad