Jennifer Anistons favoritkockar har en enkel hälsofilosofi.

Kockarna Jill och Jewels Elmore har lagt om kosten för många Hollywoodstjärnor. Jennifer Aniston skippade allt vad tråkiga Atkins-dieter hette och lät systrarna rensa i skafferiet, och nu har "Vänner"-stjärnan skrivit förord till deras kokbok "The family chef". Här bjuder vi på Jill och Jewels enkla matknep:

1. Handla smart
Bygg en bas av färsk frukt, grönsaker fisk och fullkornsprodukter. Se till att största delen av dina inköp består av dessa råvaror. Att äta balanserat börjar i mataffären!

2. Gör det enkelt för dig själv
Skölj grönsakerna direkt när du ändå packar upp dem ur matkassen, så går det fortare att göra i ordning en sallad sen när du är hungrig. Förvara dem längst fram i kylen så att de är det första du ser.

3. Leta nya favoriter
Våga testa ett nytt recept med något du undvikit varje månad, och experimentera tills du hittar kombinationer som du gillar.
– Innan jag träffade Jewels gick jag aldrig i närheten av fisk, berättar Jennifer Aniston i förordet till "The family chef".

4. Förbered dig
Ta dig tid att förbereda en lunch att ha med på jobbet – du vinner kontroll över vad du äter och slipper jaga runt efter vettiga alternativ. Gör en enkel sallad eller en nyttig wrap.

5. Det finns inga genvägar
Bestäm dig själv för att äta sunt, gott och nyttigt – och håll sedan fast vid det. Jennifer Aniston ser ut som hon gör för att hon tar hand om sin kropp och tänker på vad hon äter.
– Jen är inte spinkig – hon är i form, säger Jewels till O Magazine. Ni vet alla de där sakerna som man borde göra för att hålla kroppen i trim? Hon ser faktiskt till att göra dem.

Sunda recept

5 smala matlådor

NUVARANDE Fem sunda tips från Hollywoodkockarna
NÄSTA Bären som ger dig C-vitamin