Eta svarar på dina frågor om påskens mat

Undrar du vilken sorts potatis som lämpar sig bäst till Janssons frestelse?
Eller vill du veta hur länge sillen står sig i kylskåpet?
Nu har du chansen att få dina frågor besvarade av ett riktigt matproffs!

Under två timmar på skärtorsdagen öppnar Allt om Mat::s redaktion teledonslussen för svenskarnas frågor kring påskens mat.
Då kommer det erfarna matjournalisten Eta Kroon vara redo att besvara just dina frågor om helgens alla måltider.

Stor mathelg

Just på skärtorsdagen är det många svenskar som gör sina matinköp och -planering av påskmaten. Påsken är en riktigt stor mathelg – vi lägger in sillar och komponerar avancerade menyer som aldrig förr.
För en del är det premiärnerver i köket tillsammans med lammsteken som ska tillredas.

Godisfrossa

Och fler än nybörjarna villa ha lite experthjälp att tillgå.
Många av Allt om Mat:s läsare har ett stort intresse för matlagning och gillar att inspireras till nya utmaningar vid spisen.
I Allt om Mats provkök har redaktionen testlagat mat och komponerat menyer sedan 70-talet. Erfarenheten och matkunskapen är mycket stor.
Men påsken är ju också godisets högtid nummer ett. Det ska vara mycket, vackert, gott och gärna hemgjort.
Även när det kommer till tryfflar och marsipan kan du lita på att Allt om Mat har svar på de allra flesta av dina frågor.
Så passa på att ställa din fråga till Eta Kroon – din hjälp i påskens matbestyr!

Påskjouren

är öppen kl 10-12 på skärtorsdagen. Ring 08-736 53 90.