I annonssamarbete med LAVAZZA

Ingredienser

Deg

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 msk kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 13-14 dl vetemjöl

 

Fyllning

  • 200 gram rumsvarmt smör
  • ½ dl Lavazza hela bönor
  • 1 enkel espresso alt. 4 cl starkt kaffe (kallt)
  • 1 dl rörsocker
  • 1 ägg + pärlsocker

 

Gör så här

Smula jästen i en bunke.

Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.

Tillsätt socker, salt och kardemumma, rör om.

Tillsätt den största delen av vetemjölet och arbeta degen i maskin tills att den släpper från kanterna, tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Mortla kaffebönorna fint och blanda ihop med smör, espresso och socker.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär cirka 1,5 cm tjocka bullar. Uppreda samma sak med den andra delen. Lägg upp på en plåt och jäs i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.