Eskobar-Frederik börjar blogga på Alltommat.se

Tidigare har vi mest känt Frederik Zäll som gitarrist i det svenska bandet Eskobar.
Men i musikern från Åkersberga ryms också ett passionerat matinresse. Idag lanserar vi Lyxlagat – Frederiks matblogg här på Alltommat.se.

Med popbandet Eskobar har Åkersbergasonen Frederik Zäll nått stora framgångar, inte minst internationellt.
Han och de andra bandmedlemmarna, Daniel Bellqvist och Robert Birming, har släppt sammanlagt fem plattor och hunnit med flera turnéer runt om i världen.
Nyligen såg vi dem uppträda i Melodifestivalen med låten "Hallelujah New World".

Mor och syster inspirerade

Parallellt med musikintresset odlar Frederik också innerligt en annan hobby: matlagning.
– Jag har stått vid grytorna så länge jag kan minnas och alltid älskat att laga mat. Matintresset kommer från min mor och min syster som båda är fantastiska i köket, berättar Frederik Zäll för Alltommat.se

Kokbok för livsnjutare

Hemma på båten i Stockholm är det så gott som alltid Frederik som står för matlagningen, åtminstone när han inte är ute på turné.
Nu har han långt gångna planer på att samla alla sina recept och skriva en  kokbok.
I den nya matbloggen på Alltommat.se kan vi få en försmak på vad den kommer att rymma för typ av mat.
-Min blogg är till för alla livsnjutande hemmakockar. Jag skriver om rofylld, långsam matlagning och tipsar om goda viner och musik för kockens njutning.
Så dina musikaliska ådra kommer att finnas med även i matbloggen?
– Som den livsnjutare jag är så inspireras jag av det mesta i min vardag. Inspirationen till musiken är precis densamma som till matlagningen.

Frederik Zäll

Ålder: 32 år
Yrke: Gitarrist och musikvideoregissör
Bor: I Stockholm, på en båt
Familj: Fru Marie
Favoritmat: Svensk & Italiensk Husmanskost
Aktuell med: Eskobars 5:e album Death In Athens, nya bloggen Lyxlagat på Alltommat.se.

Frederiks njutning:

Dubbel Chokladpannacotta & Double Chocolate Stout
Bruschetta med dragon & salladslök
Hjortstek med krämig kantarellsås
Kycklinggryta med Chipotle & Risoni