Senast var de "Snygga och smärta" och lärde sig allt om mat och dryck. Nu är de tillbaka med ett nytt program - "Herre på täppan". Och de nya matvanorna har de kvar.


Deras tv-serie
"Snygga och smärta" fick dem och många andra att ändra mat- och dryckesvanorna radikalt. I programmet utsatte de sig för det mesta med målet att bli smärtare. Nu kommer de tillbaka med serien "Herre på täppan" –  Erik och Mackan leder tävlingar om hur långt människor är beredda att gå för att vinna pengar.


Vi träffade de
matkunniga killarna, en har jobbat med matlagning i teve, den andre har jobbat som kock, för att höra hur de äter och dricker idag.


Erik om vin:

– Mitt vindrickande har åkt på en smäll, nuförtiden dricker jag mest väldigt billiga viner, billigt rödvin från Tyskland. Det är min svärfars fel, han köper billigt vin där nere, en-liters-flaskor med skruvkork som jag bara måste testa.

– Samtidigt har jag aldrig köpt mer än en flaska av samma vin, jag tar alltid olika vin – då vet man att något kommer vara gott.


Mackan om vin:

– Jag gillar kraftiga röda viner, kollade på Sopranosboxen för en tid sedan och då kom jag på att jag vill testa italienska maffiga viner.

– Annars har jag alltid en box med Mauro hemma som bjudvin. Det kanske inte är så bra men jag vill alltid ha något vin hemma om det blir läge för fest. Min producent har rekommenderat ett amaronevin som jag köpt men det har jag inte testat ännu.


Erik om öl:

– Jag älskar folköl sedan jag var punkare, det är lagom starkt och jättegott. Det bästa är Falcon Extra Brew, det är kungen av folköl! Jag har varit på bryggeriet där det görs och träffat bryggmästaren. Jag smakade till och med vörten, den var god!

– Jag har tur för jag gillar de billiga starkölen på Systembolaget – det är jag stolt över!


Mackan om öl:

– Jag har alltid mycket öl hemma så man kan ha fest, jag köper alltid en platta eller en back.  Min favoritöl är Heineken som alltid funkar i flaska. Jag dricker alltid hellre ur flaska än ur glas.  I varje fall när det är öl…


Erik om sprit:

– Jag skulle vilja se hur de gör gin för jag tycker väldigt mycket om den spriten. Jag har försökt att ginkrydda vodka men det går ju inte, det funkar inte att bara lägga i några enbär.

– Jag gillar även drinkar som Gin fizz och restaurang Gondolen har en drink som heter Gondolen sour – den är grymt god. Annars älskar jag mest tiki-drinkar men det är svårt för jag gillar inte ananas och många tiki-drinkar innehåller ananas så då blir det knepigt.

– Det finns många tikibarer i Berlin, det gillar jag.


Mackan om sprit:

– Jag vill så gärna kunna dricka whisky men det kan jag inte. Jag köper hem flaskor för att lära mig men jag gillar det aldrig. Det är likadant med konjak. Jag skulle älska att ha en bar hemma men jag dricker nästan aldrig sprit själv.

– Jag har en kompis i Norge som blandar egna mojitos – de är jättegoda. Jag gillar sura drinkar med lime och citron. 

 

Vad dricker Erik och Mackan till:


Köttfärssås:
Vatten (Erik) och kall mjölk (Mackan)


Pizza:
Folköl (Erik) och cola eller öl (Mackan)


Biff:
Gärna polsk starköl (Erik) och riojaviner (Mackan)


Fiskgryta:
Vitt vin även om jag fördruckit mig på det (Erik) och vatten, citronvatten (Mackan)


Programmet
"Herre på täppan" startar på söndag den 22/2 klockan 20.00 i TV6.


LÄNKAR:


"Ät inte räkor som teve-snacks"
– Mackan Edlund avslöjar allt om sina matvanor.

"En polsk pizza som en quattro stagione"
Erik Ekstrand minns sina bästa maträtter.

NUVARANDE Erik och Mackan är snygga och smärta
NÄSTA Tre röda fynd under 70 kronor