Erik har ändrat matvanorna totalt

Från flytta-hemifrån-käk till råkost. Bara genom att vara med i en teveserie. Så är det för Erik Ekstrand.

– Jag har ändrat mitt sätt att laga mat helt och hållet. Tidigare lagade jag klassisk flyttahemifrån-mat; köttbullar, köttfärssås och pommes frites i ugn. Nu lagar jag nyttig mat.

– Vi fick tips om matlagning när vi gjorde serien "Snygga och smärta" och nu gör jag grönsaker och dinkel och couscous och grejer. När man gick i skolan så var begreppet råkost som ett slag i ansiktet men nu är jag där – jag är mästaren i råkost!

– Jag har nötter i gröten, jag gör smoothies och älskar svarta bönor och sådana grejer. Nuförtiden.
 

Vad har du för favoritmat?

– Mina föräldrar lagar så god mat, det är nästan huvudanledningen  till att åka hem till dem – de gör den godaste maten någonsin. Jag har försökt att titta hur de gör men det går inte.

– De gör hemgjord pizza med hemmagjord tomatsås och den är så goooood. Souvlaki som är grym, ja allt de lagar är fantastiskt!


– Vad är det godaste som du ätit?

– Jag var i Serbien och reste för några år sedan och där åt jag en hamburgare som var helt fantastisk. Det var vi och så ett gäng militärer som stod uppradade vid en station och det var undebart. Vi var tvungna att ta en omväg via Belgrad för att äta en sådan en gång till senare på resan.
 

– Sedan var jag i Gdansk en gång och fick en hamburgare som var stor som en tallrik, det var som en pizza quattro stagione med olika teman på hamburgaren. Den var väldigt… ja, den var nog mest konstig.

– Jag jobbade med en teve-produktion tidigare som det var olika kockar med i och då fick jag testa en massa mat jag inte ätit tidigare. Varje gång vi hade inspelning så blev det en massa mat över och när man skulle gå hem så fick man ta med sig maten. Det var ostar och kött och fisk och en massa grejer, en hel del var goda grejer.