En smakresa till Vietnam

Gör ett besök Asien i helgen och smaka på exotiska Vietnam!

En frestande fyrarättersmeny med vintips från vår vinexpert Gunilla Hultgren Karells vintips. Trevlig resa!

Tilltugg och förrätt:

Räkfärs på sockerrör

Vietnamesiska vårrullar med glasnudlar

Till räkfärsen och vårrullarna tycker jag att man kan dricka samma vin:
Torres Don Miguel Gewürztraminer Riesling 2007 (6055) Chile, 73 kronor
Ett torrt, aromatiskt vin med toner av färsk frukt och krispig syra.
Lätt druvsötma i eftersmaken. Matchar rätter med asiatiska inslag på
ett raffinerat sätt.

Huvudrätt:

Marinerade fläskkotletter, shiitakenudlar och paksoi

De Bortoli Shiraz 2006 (6280) Australien, 69 kronor
Ett mörkfruktigt rött vin med tät, god smak och mjuka syror. Klarar
marinadens kryddning fint med hjälp av den generösa fruktigheten.

Eftrerätt:

Ljummen fruktsallad i passions- och litchisås

Asti Cinzano (7711) Italien, 69 kronor
Ett sött, mousserande vin med fläder och citrus i smaken blir en
fräsch och lätt avslutningen tillsammans med desserten.