En påskmeny att längta efter

En välavvägd och delikat meny med självklara ingredienser som lax, sparris och lamm.

Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt vinerna till påskhelgens meny:

Drink med tilltugg
Parmesankex med pinjenötter

Till parmesankex passar det bra att dricka:
Rotari Brut Riserva 2002 (7567) Italien, 98 kronor
Ett klingande rent italienskt bubbel med god frukt och fräschör sätter
fart på aptiten tillsammans med parmesankexen.

Förrätt:
Laxtartar med persiljecrème:

Vinförslag:
Gobelsburger Grüner Veltliner 2007 (2775) Österrike, 85 kronor
Lätt kryddigt vitt vin med fin koncentration och drag av
citrusfrukter. Stram, snygg smak.

Huvudrätt:
Lammstek med rosmarin & parmesantäcke & klyftpotatis:

Vinförslag:
Monti Garbi Ripasso 2004 (5328) Italien, 97 kronor
God, generös tät frukt med krydda och örter. Läcker balans mellan
frukt och syror.

Dessert:
Chokladtryffel med gin och sorbet

Vinförslag:
Muscadel Red (8308) Sydafrika, 88 kronor
Söt, intensiv smak med drag av citrus, russin och torkad frukt. Ett
vin som passar finfint till mörk choklad.