En omsorgsfull middag

Tack vare en vän som bjudit på en utauktionerad middag under ett födelsedagskalas – pengarna gick till födelsedagsbarnets fadderbarn – kom det sig att jag en lördag före jul hamnade uppe i Roslagsskogarna, på middag hos en familj och ett kompisgäng jag inte kände.

Marschaller lyste upp infarten i höstmörkret och vi som gjort sällskap dit bjöds in i ett nyrenoverat vackert hus.
Välkomstdrinken bestod av iskall glögg och lime. På menyn stod halstrad strömming med romsås på glutenfritt knäckebröd, lammkotletter med kantareller och palsternackspuré, till efterrätt pannacotta med söt glöggsky och hela lingon.

Det var en underbar middag. Genom hela måltiden fanns en absolut omsorg om både gäster och mat: Det glutenfria brödet, eftersom en av gästerna var glutenallergiker. Lammköttet kom från släktingens gård. Kantarellerna och lingonen var pl ockade hemma i skogen. Omsorg som smakade, doftade och skapade skön stämning.

Samma omsorg om maten hoppas jag du känner i Allt om Mat. Se bara på alla härliga recept i Nystart på sidan 28 – massor av omsorg om oss som vill börja året på ett skönt och gott sätt!