En dag med Isodieten

Så här kan en hel dags meny se ut när man går på Isodieten.

Frukost
Proteindrink med bär, frukt och nötter:
30 g proteinpulver (1 dl)
2 dl vatten
150 g frysta blåbär eller hallon (2 1/2 dl)
65 g frukt (1 st)
20 g nötter, t.ex. 20 mandlar
Blanda proteinpulvret med vattnet i en shaker eller med stavmixer. Mixa eller rör ner frysta bär. Ät frukten och nötterna till.

Mellanmål
Frukt med keso: 65 g frukt (1/2 st) 125 g keso (1 1/4 dl) Skär frukten i bitar och blanda med keson. Klart!

Lunch
Tonfisk på burk med bönor och avokado:
150 g tonfisk i vatten (1 burk)
100 g kokta sojabönor
100 g majskorn (1 1/2 dl)
60 g avokado (1/2 liten)
Örtsalt och svartpeppar
2 tsk vinäger, t.ex. balsamvinäger
Lägg upp tonfisk, bönor, majs och avokado skuren i bitar på en tallrik. Krydda efter behag och häll vinägern över.

Mellanmål
Lättkesella med bär och ägg:
50 g lättkesella (1/2 dl)
65 g bär (1 1/2 dl)
1 ägg
Rör ner frysta eller färska bär i lättkesellan. Komplettera mellanmålet med ett kokt ägg.

Middag
Oxfilé med grillade grönsaker och potatis:
150 g oxfilé
100 g potatis
(1 medelstor)
70 g sparris
70 g haricots verts
2 tsk olivolja
1 msk vinäger
salt och peppar
Koka potatisen. Stek oxfilén i grillpanna tillsammans med sparrisen och haricots verts. När köttsaften kommer ut på ovansidan är filén genomstekt.
Servera potatis med kött, haricots verts, och sparris.

Källa: Boken "Isodieten" av Fredrik Paulún, Kristina Andersson och Martin Brunnberg.

Så här fungerar Isodieten

Jämnt fördelning. Maten består av en tredjedel fett, en tredjedel långsamma kolhydrater och en tredjedel protein.

Regelbundet. Ät fem mål mat om dagen. Frukost, lunch
och middag samt två mellanmål.

Gå inte hungrig. Om du följer dieten men ändå blir hungrig mellan målen ska du lägga till mer mat på tallriken. Tanken är att man aldrig ska vara hungrig för att på så sätt minska suget efter onyttigheter.

Källa: Näringsfysiologen Kristina Andersson som skrivit boken "Isodieten" tillsammans med Fredrik Paulún och Martin Brunnberg.