Efter fransmännen är vi svenskar champagne-älskarna framför andra. Matkreatören Mattias Larsson har skapat en elegant nyårsmeny med rätter som trivs ihop med champagne.

Gott nytt år! Fira med lyxig champagnemeny:

Förrätt till nyår 

Gemsallad med råmarinerad lax, syrliga grönsaker och ingefärspesto.

Matcha gärna med champagnen Pierre Peters Cuvée de Reserve (7350) eller ett billigare alternativ Brochet Blanc de Blancs Chardonnay (7919).

Gemsallad med råmarinerad lax, syrliga grönsaker och ingefärspesto

Förrätt nr 2

Hackad råbiff med picklade rotfrukter, dillcrème och friterad potatis.

Matcha gärna med champagnen Palmer Blanc de Blancs (7553) eller ett billigare alternativ Langlois Crémant de Loire Brut (7404).

Råbiff med picklade rotfrukter, dillcrème och friterade potatissmulor

Foto: Stefan Wettainen

Råbiff och champagne är alltid en lyckad kombination. Klicka här eller på bilden för recept.

 

Lyxig fisk till varmrätt

Brynt hälleflundra och kungskrabba med syrad kålrabbi och gräddglaserad brysselkål.

Matcha gärna med champagnen Bollinger Special Cuvée Brut (7418) eller ett billigare alternativ Crémant de Bourgogne Brut Cuvée S (97043).

Ugnsbakad hälleflundra med kungskrabba, kålrabbi och ostkrokett

 

Nyårsdesserten

Rödbeta med färskostcrème, rostad getost, hallon och salta valnötsflarn.

Matcha med en roséchampagne Bollinger Rosé (7755), eller det billigare alternativet Rotari Rosé (7701).

Dessert med rödbeta med färskostcrème, rostad getost och hallon

 

Till 12-slaget

Chips med löjroms- och pepparrotsdipp. 

löjromdipp-pepparrot-chips
NUVARANDE Elegant nyårsmeny – som passar till champagne
NÄSTA Edward Blom: ”Klart du kan instagramma från festen!”