Eget godis till julbordet

Här bjuder vi på fem av Villa Sjötorps godisfavoriter. Låt smaka!

Den magnifika villan från 1800-talets slut är helt oemotståndlig med sin snickarglädje. I Villa Sjötorp på Lyckorna bjuds gästerna att fira en traditionell jul med ett avslutande dignande gottebord.

Apelsintryffel

Chokladbollar

Nougatkakor

Magnifik villa

En jul i Villa Sjötorp, på Lyckorna utanför Ljungskile, är något alldeles speciellt. Tanken letar sig till filmen Fanny och Alexander eller någon av Tjechovs pjäser. Man förflyttas till ett sekel som flytt och känner tidens vingslag susa i salongerna. Denna magnifika villa byggdes av Emil Haeger på 1800-talets slut. Han drev Lilla Edets pappersbruk och byggde Villa Sjötorp som sommarhus.

Nu drygt 100 år senare driver hans barnbarns barn Ellika Mogenfelt Villa Sjötorp som pensionat med en innovativ restaurang och ett tiotal charmiga rum. Ellika är utbildad både inom konst och gastronomi och förälskade sig redan som barn i huset.
I juletid serveras en julmeny med fem rätter i stället för julbord. Menyn är komponerad utifrån de traditionella julsmakerna och känslan av jul  infinner sig rätterna igenom. Allra sist får man njuta av det dignande gottebordet. Man blir barnsligt förtjust i den husets fudge och önskar att man orkade smaka några tryfflar till. Himmelskt gott! Här är  recepten som räcker ända till tjugondedagknut.