Danmarks mästerkockar René Redzepi, Bo Bech, Paul Cunningham och Mads Refslund kommer på gästspel Visby 11 augusti för att laga en exklusiv 8-rättersmiddag med plats för endast 50 kuvert.

Det är ett speciellt tillfälle för matlandet Sverige som kan ta emot kockar som tillsammans har skrapat ihop fem stjärnor i den prestigefulla guideboken Guide Michelin.
– Vi känner oss hedrade över att ta emot René, Bo, Paul och Mads i vårt kök. Det här är ett helt unikt tillfälle i Sverige och det ska bli fantastiskt spännande att se, och smaka, slutresultatet, säger Karl Ljung, köksansvarig på Stureplansgruppen som driver TOTT Hotel Visby, där gästspelet ska vara.
Kockarna kommer att tillaga två rätter var under kvällen, under uppsikt av de svenska kockarna Karl Ljung och Christian Hellberg. De 50 middagskuverten släpps 1 juli.

Stjärnkockarna

René Redzepi, Noma
René är köksmästare på världskända restaurangen Noma i Köpenhamn, den enda i Danmark med 2 Michelinstjärnor. Noma, rankas även som världens tredje bästa restaurang enligt brittiska Restaurant Magazine.

Bo Bech, Restaurant Paustian v. Bo Bech
Restaurant Paustian v. Bo Bech fick sin första Michelinstjärna 2008. Bech leder den danska versionen av ”Elake kocken”.

Paul Cunningham, The Paul
The Paul ligger inne på Tivoli i Köpenhamn och fick 1 stjärna i Guide Michelin 2004. Var först ut med att införa ”the chefs table”.

Mads Refslund, MR Restaurant
Mads Refslund var med och startade Noma och har tidigare även arbetat på The Paul. Men 2005 öppnade han den egna restaurangen MR som 2007 mottog 1 Michelinstjärna.

NUVARANDE Du kan få äta från fyra superkockar
NÄSTA Friska viner till fisken