Drick vin och öl till våfflorna!

Om du inte är sugen på ett stort glas kall mellanmjölk till dina våfflor, var lugn, det finns en rad olika alternativ. Här tipsar vi om alltifrån italienskt dessertvin, svensk iscider till champagne och öl.

Våfflor kan idag göras på hundratals olika sätt med massor av olika smaker. Och vem har sagt att de måste vara söta? Här tipsar vi om fem olika våfflor och drycker som passar till.

1. Himmelskt goda frasvåfflor och hjortronvin

Vafflor

Klassiska frasvåfflor som med fördel serveras med grädde och bär

hjortron.vafflor

Låt drycken höja smakerna i våfflorna. Här har vi en fantastisk frasvåffla med klassiska smaker som kan serveras med grädde och bär. Den kombinerar vi med ett sött svenskt dessertvin tillverkat på hjortron. Serverar du våfflan med hjortronsylt finner smakerna varandra extra fint.

 

2. Våffeltårta med saltkola & hallon och svensk iscider

vaffeltarta

Kokosvåffeltårta med saltkola och hallon

vafflor.iscider

Den här galet smakfulla våfflan med salt kolasås och hallon kombinerar vi med ett iscider från norra Sverige. Syrliga smaker i vinet möter hallonens fina syra och kolasåsen går hand i hand med vinets lite knäckiga toner. En riktig smaksuccé!

 

3. Våffeltårta med lemoncurd och Moscato d’Asti

vaffeltarta-med-lemoncurd-och-marang-recept

Våffeltårta med lemon curd och maräng

vafflor.moscato

Den här våffeltårtan har fått en liten fransk touch och är alla tarte au citron-fantasters dröm. Med kladdig italiensk maräng som fastnar på tänderna finner den en själsfrände i bubblorna från det italienska dessertvinet Moscato d’Asti somrenar munnen på kladdighet och möter upp citronens syrlighet fint.

 

 

4. Spenatvåfflor med svart kaviar och Champagne

spenatvafflor

Spenatvåfflor med svart kaviar

vafflor.champagne

Vem har sagt att våfflor måste vara söta? Här kommer en variant med spenat och svart kaviar. Smaker som vi såklart möter upp med en härlig champagne. Vips så blev våffeldagen en dag även för de vuxna och dessutom en härligt lyxig sådan!

 

 

5. Våfflor med löjrom och öl

olvafflor

Våfflor med öl

vafflor.ol

Tillsätter du lite öl i smeten får våfflorna genast en härligt krispig frasighet. Perfekta till alla olika sorters topping. Lök, crème fraîche och löjrom. Till det serverar vi såklart ett gott veteöl med mild beska och massor av fruktiga och blommiga smaker.

 

NUVARANDE Drick vin och öl till våfflorna!
NÄSTA Så hittar du de bästa vinerna i restaurangens vinlista