Vin, öl och cider som passar till våfflor

Om du inte är sugen på ett stort glas kall mellanmjölk till dina våfflor, var lugn, det finns en rad olika alternativ. Här tipsar vi om alltifrån svensk iscider till champagne och öl.

Våfflor kan idag göras på hundratals olika sätt med massor av olika smaker. Och vem har sagt att de måste vara söta? Här tipsar vi om fem olika våfflor och drycker som passar till.

Klassiska våfflor – servera med  hjortronvin

hjortron.vafflor

Låt drycken höja smakerna i våfflorna. Här har vi en fantastisk våffla med klassiska smaker som kan serveras med grädde och bär. Den kombinerar vi med ett sött svenskt dessertvin tillverkat på hjortron. Serverar du våfflan med hjortronsylt finner smakerna varandra extra fint.


Spenatvåfflor med svart kaviar och Champagne

vafflor.champagne

Vem har sagt att våfflor måste vara söta? Här kommer en variant med spenat och svart kaviar. Smaker som vi såklart möter upp med en härlig champagne. Vips så blev våffeldagen en dag även för de vuxna och dessutom en härligt lyxig sådan!

spenatvafflor

 


Våfflor med löjrom – serveras med öl

vafflor.ol

Tillsätter du lite öl i smeten får våfflorna genast en härligt krispig frasighet. Perfekta till alla olika sorters topping. Lök, crème fraîche och löjrom. Till det serverar vi såklart ett gott veteöl med mild beska och massor av fruktiga och blommiga smaker.

olvafflor

Våffeltårta med saltkola & hallon – servera med svensk iscider

Den här galet smakfulla våfflan med salt kolasås och hallon kombinerar vi med ett iscider från norra Sverige.Syrliga smaker i vinet möter hallonens fina syra och kolasåsen går hand i hand med vinets lite knäckiga toner. En riktig smaksuccé!

vafflor.iscider
vaffeltarta