Den gröna vägen till ett renare liv! Detoxa dig med bara gröna ingredienser och bli en friskare människa till hösten.

Det här ska du äta:

1. Baby broccoli. Små mini broccolis innehåller mer vitaminer än stora broccoliträd. Processa inte grönsaken och gör till exemepel juice av dem utan ät den som den är. Råa grönsaker innehåller nämligen mer fibrer.

2. Grönt te. Vanan att dricka grönt te i Kina tror man är orsaken till det låga antal som drabbas av cancer. Drick teet nybryggt, men för att få maximal effekt måste du dricka många koppar per dag så ett alternativ är grönt-te kapslar. Då får du i dig tillräckligt med antioxidanter.

3. Lime. I limefrukten, precis som i andra citrusfrukter, finns det proppfullt med c-vitamin som är en stark antioxidant. Forskning på möss visar att c-vitamin kan hindra tillväxten av tumörer.

4. Pesto. Vitlöken i peston gör underverk med dig. Den kan hindra tillväxten av cancerframkallande ämnen i levern och har allmänt undergörande antibiotisk effekt. Gör egen pesto hemma så vet du vad den innehåller.

Recept på gröna rätter du kan göra själv:

Mager pesto med pasta

Nässelpesto

Pasta med rucolapesto

Broccoli och potatissoppa

Myntate

Källa: newsweek.com

Så fungerar detox

  • Detox ska rensa kroppen och framför allt levern från gifter. Levern ska klara av att rensa gifterna själv, om den inte är skadad eller sjuk. Men det skadar inte att ladda upp  med ett härligt lager av antioxidanter inför höstens mörker!
NUVARANDE Detoxa den gröna vägen
NÄSTA Povel Ramels vinsamling går under klubban