De är mästare på kaffe

Här är männen bakom Sveriges godaste kaffe.
Daniel Remheden och Peter Frenhoff tog hem priserna i årets Barista Cup.
– Det har varit en fantastisk kväll, säger årets barista Daniel Remheden.

Daniel Remheden från Lund imponerade mest på juryn när han under 22 minuter serverade fyra espresso, fyra cappuccino, fyra caffelatte och fyra exemplar av sin egenkomponerade kaffedrink Cafferinha.
– Jag har jobbat väldigt länge med det här och har en inarbetad teknik som jag känner mig trygg med, säger årets barista som får göra upp om VM-titeln i Köpenhamn i sommar.

Goda chanser

– Jag har goda chanser att vinna. Allt handlar om förberedelserna och den tid man lägger ner där.
Det andra priset baristorna slogs om var Beige award – bästa caffelatte – där Peter Frennhoff, även han från Lund, stod som slutsegrare.
Peter slutade även tvåa i Barista Cup.
Hans latte imponerade stort.
– Jag använde en kaffeblandning med bönor från Costa Rica, Guatemala och Brasilien. Ett väldigt sött kaffe med tydliga skogsbärstoner, säger Peter Frennhoff.
– Kvällen har varit väldigt bra. Nu firar vi med middag och fest med en massa champagne! säger två glada vinnare.

Så gör du en Cafferinha

Årets barista Daniel Remheden bjuder
Alltommat.ses läsare på guldreceptet.

Du behöver:

  • 1 lime
  • 2 tsk råsocker
  • Espresso- eller
  • bryggkaffe.
  • Krossad is

1. Dela limen i tre rejäla bitar.
2. Muddla lime och råsocker i ett glas så att fruktjuicen frigörs.
3. Tillsätt en enkel espresso eller en lite större mängd vanligt bryggkaffe.
4. Häll på lite is, rör runt och fortsätta fylla på eftersom. Ju mer is desto bättre.
5. Avnjut med sugrör, helst på en varm sommardag.