Citrus, kyckling och vin

Syra från citron och sälta från feta och parma – vad blir det då för vin? Vår sommelier Tove Lind vet och ger tre förslag.

Till varje recept som vi presenterar här på VinVin.se ger vi tre förslag på passande viner. Den som valt vinerna är vinkännare eller sommelier och försöker hitta viner i tre klasser; ett budget, ett mellan och ett lite lyxigare.
 

De här vinerna är valda av sommelier Tove Lind. Mycket nöje!


Santa Justina 2007
, (3017),Italien, 67 kronor
Tre druvor gör detta vin; rondinella, corvina och corvinone.


Bourgogne Rouge Pinot Noir 2006
, (5475), Frankrike, 89 kronor
Lite svårare men producenten Labouré-Roi har gjort vin förut, funkar bra till fläsk och kyckling.


Rully 2007
, (5181), Frankrike, 145 kronor
Pinot noir för hela slanten i denna klassiker som kategoriseras som mjuk och bärig.