”Citronmeliss lyfter kräftorna”

Kocken och krögaren Karin Fransson äter helst kräftorna med en god ost.

Hur har sommaren varit så här långt?
Arbetsam, all torka har gjort att jag har fått kämpa för att hålla liv i mina örter i trädgården.
Vad är det bästa med kräftsäsongen?
Den ljuvliga doften när krondillen blommar och den härliga dillsmaken som går direkt in i kräftorna. Jag älskar verkligen kräftor.
Hur äter du helst dina kräftor?
Jag är ganska klassisk och vill inte förstöra de rena smakerna. En god ost räcker långt.
Har du något bra kräfttips?
En eller två kvistar blommande citronmeliss i kräftkoket och kräftorna blir fantastiska.
Du kommer med en ny bok i höst, vad handlar den om?
Gröna blad, enkla tips och recept på hur man använder alla örter man odlar själv eller köper färska.

 

Krögare på Öland

Namn: Karin Fransson.
Ålder: 56.
Gör: Kock och krögare på Hotell Borgholm, Öland.
Bor: Borgholm, Öland.
Aktuell: Med kommande boken Karin Franssons gröna smaker.