Här hittar du flera recept på kladdig chokladfondant, en av de godaste desserterna man kan bjuda på!

3 recept på chokladfondant – välj din favorit:

Chokladfondant med nutella

Godaste chokladfondanten med en klick rinnig nutella som ger den nougatiga hasselnötssmaken. Klicka här för recept. 

Chokladfondant med nutella

Foto: Thinkstock

Så får du perfekt gräddningstid

Gräddningstiden är viktig för att ge fondanten rätt konsistens. Kanterna ska ha stelnat så att det går att lossa bakelsen ur formen utan att den kollapsar, men bakelsens mitt ska fortfarande vara kladdig.

Tiden kan variera från ugn till ugn, så prova dig fram. Det går bra att förbereda bakelserna någon dag i förväg och förvara dem ogräddade i kylen fram till serveringen. Öka då gräddningstiden med 2–3 minuter.

Chokladfondant med kolafyllning (glutenfri)

En underbar dessert som passar även den som vill äta glutenfritt. Fondanten ska vara lös i mitten, så håll koll på gräddningstiden. Klicka här för recept. 

Recept på glutenfri chokladfondant med kolafyllning.

Klassisk chokladfondant

Chokladfondant med gräddat skal och krämig kärna. Klicka här för recept. 

chokladfondant-recept

Fler recept på goda varianter på chokladfondant:

NUVARANDE Bästa receptet på chokladfondant
NÄSTA Julmat i sista minuten