Champagnesås gör susen

Helgens meny är en lyxig resa med flödande champagne. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande dryck till rätterna.

Förrätt

Rödlökscheesecake med löjrom och färska örter

Petit Chablis 2007 (5585) Frankrike, 99 kronor
En sval chablis med friska äpplen, lite hallonkola och citrus i smaken
blir en fin start.

Varmrätt

Ugnsbakad lax med champagnesås

Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (7450) Frankrike, 279 kronor.
Matcha såsen med äkta vara. Den här champagnen har en härlig frisk och fint nyanserad smak med bröd, färsk frukt och citrus i smaken.

Dessert

Kolapaj med vaniljcrème fraiche

Nederburg Noble Late Harvest 2007 (2741) Sydafrika, 67 kronor (37,5 cl)
Söt, rik smak med drag av torkad frukt  och honung.