Förrätt
Rödlökscheesecake med löjrom och färska örter
Petit Chablis 2007 (5585) Frankrike, 99 kronor
En sval chablis med friska äpplen, lite hallonkola och citrus i smaken
blir en fin start.
Varmrätt
Ugnsbakad lax med champagnesås
Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (7450) Frankrike, 279 kronor.
Matcha såsen med äkta vara. Den här champagnen har en härlig frisk och fint nyanserad smak med bröd, färsk frukt och citrus i smaken.
Dessert
Kolapaj med vaniljcrème fraiche
Nederburg Noble Late Harvest 2007 (2741) Sydafrika, 67 kronor (37,5 cl)
Söt, rik smak med drag av torkad frukt och honung.
Följ med Allt om Mat till Champagne!

Följ med oss på en exklusiv weekendresa till Champagne den 19-22 oktober. Vi besöker vinhus, reser runt bland vingårdar och provsmakar mat och dryck i en av världens mest uppskattade vinregioner!