Champagne sätter smak på helgens meny

Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande drycker till helgens läckra meny. Och vad passar väl bättre än champagne till huvudrätten?

Förrätt

Rödlökscheesecake med löjrom och färska örter

Att dricka till:
Petit Chablis 2007 (5585) Frankrike, 99 kronor
En sval chablis med friska äpplen, lite hallonkola och citrus i smaken
blir en fin start.

Varmrätt

Ugnsbakad lax med champagnesås

Att dricka till
Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (7450) Frankrike, 279 kronor.
Matcha såsen med äkta vara. Den här champagnen har en härlig frisk och fint nyanserad smak med bröd, färsk frukt och citrus i smaken.

Dessert

Kolapaj med vaniljcrème fraiche

Att dricka till
Nederburg Noble Late Harvest 2007 (2741) Sydafrika, 67 kronor (37,5 cl)
Söt, rik smak med drag av torkad frukt  och honung.