Carolas maffiga musselgryta

”Vi har ofta kokta musslor, barnen gillar smaken” säger Carola om grytan.

Hon har gjort ekoköket känt och älskat, inte minst genom sin kamp för bra skolmat i tv. Carola Magnussons fiskgryta är exempel på kokkonst som värnar vår jord.
– I den här grytan är det kravmärkt lax. Den är hyfsat enkel att få tag på.
– Och så är det blåmusslor i, de är fantastiskt duktiga på att rena havet.
Blåmusslor är billiga och inte alls krångliga att handskas med, framhåller Carola.
– Vi har ofta kokta musslor som förrätt på helgerna. Barnen gillar verkligen smaken och tycker om att peta ut innehållet ur skalen.
Lax- och blåmusselgrytan passar fint att bjuda på vid festligare tillfällen.
– Det kan framstå som svårt att göra fiskgryta, men det är så enkelt om man tar rester.
Själv använder hon ofta tomatsås som blivit över som bas och mixar med grädde och vitt vin.
Carola Magnusson lever som hon lär. Mat får kosta och ta tid. Även fiskgrytan passar in i ett vidare perspektiv, nödvändigt för framtiden.
– För barnens skull är det viktigt att du kan stå för det du stoppar i matvarukorgen, säger Carola Magnusson.
 

Lärde ut bättre matvanor till barn i TV4

Namn: Carola Magnusson.
Ålder: 46.
Familj: Man, två söner och två döttrar.
Bor: Villa i Solna.
Gör: Företagare med ansvar för skolmaten vid tre skolor i Stockholm och Solna. Ekokock som lärt skolbarn goda matvanor  i  TV4:s ”Matakuten” författare och föreläsare.
Bakgrund: Utbildad ekonom och självlärd kock.
Aktuell med: Boken ”Carolas ekokök” (Bokförlaget Langenskiöld).

Gör grytan själv

Blåmysselgryta

Potatisaioli