Budgetmeny med smak av Asien

Januari är en smalmånad – för plånboken. Här är en prisvärd trerättersmeny som inte ruinerar dig. Gunilla Hultgren Karell har valt viner i matchande prisklass till.

Här har vi komponerat en riktigt god meny som inte ruinerar dig på kuppen. Riktigt prisvärda viner som passar till menyn har valts ut av vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell.

Förrätt

Thaikryddad squashsoppa

Att dricka till:
Vida Orgánica Torrontés 2008 (6587) Argentina, 67 kronor.
Ett vitt vin med lätt fläderliknande smak. Drag av limemarmelad och
någon aromatisk ton gör det till ett spännande komplement till soppan.

Varmrätt

Karré green curry

Att dricka till:
De Bortoli Shiraz 2007 (6280) Australien, 68 kronor.
Generöst med massor av bär som skogshallon och björnbär i smaken.
Mjukt och med en touch vanilj. Ett skönt vin som matchar kryddorna i
rätten.

Dessert

Chokladmuffins med choklad och nötter

Att dricka till:
Muscadel Red (8308) Sydafrika, 88 kronor.
Starkvin med söt, ganska intensiv smak av torkad frukt, kryddor,
citrusfrukt och choklad. Kul avslutning tillsammans med nötiga muffins.