Bocuse: ”Vi bakar nytt bröd varannan timme”

Stjärnkocken satsar på snabbmat.

Nu satsar världens kanske mest kände stjärnkock Paul Bocuse på snabbmat. Men när den franske matikonen ”goes fast” handlar det inte om hamburgare. Vid 82 års ålder är Paul Bocuse fortfarande hungrig på nya projekt. Det senaste tillskottet i hans stora krogimperium heter Ouest Express och ligger i anslutning till ett stort biokomplex i nordvästra Lyon.
Inredningen andas hightech med mycket rymd, röda stoppade stolar, vita plastbord, och fönster från golv till tak. På menyn finns det inte en enda hamburgare i sikte men väl delikata smörgåsar, sallader, pastarätter och läckra desserter.

Alltid färska ingredienser

– Vi envisas med att alltid använda färska ingredienser av hög kvalitet, här precis som på alla mina restauranger, förklarar Paul Bocuse.
Ett exempel är brödet på Ouest Express, det bakas nytt varannan timme. 
Priset för en kombomeny med till exempel pasta med skaldjurssås, frites, dryck och dessert ligger på drygt 90 kronor. På vinlistan finns alternativ som George Duboeuf Mâcon Villages och Guyot Côtes du Rhône. 

Har tre stjärnor

Namn: Paul Bocuse.
Ålder: 82.
Yrke: Legendarisk fransk stjärnkock.
Gör: Krögare med bland annat 3-stjärniga
L’Auberge utanför Lyon.
Aktuell: Med en ny snabbmatsrestaurang.