Bjud på ljusfest med pinjeskorpor, vingryta och kanel- och lingonkaka

Lys upp höstmörkret med en värmande festmåltid som inte är allt för krävande att få till. Den smakrika vingrytan och efterrättskakan räcker till för att bjuda in flera av dina vänner. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätt

Salta pinjeskorpor

Ostkräm

Att dricka till:
Rotari Rosé 2002 (7701) Italien, 98 kronor.
Rosa bubbel med frisk, fräsch smak som påminner om hallon och har lätt brödiga toner.

Varmrätt

Vingryta med bönor och strössel

Att dricka till:
Rocca di Montemassi Le Focaie 2006 (2523) Italien. 89 kronor.
Ett härligt och generöst rödvin med mogna körsbär, lakrits och aningen
rökig ton. God, lång eftersmak.

Dessert

Kanel- och lingonkaka

Att dricka till:
Varm & Kall Astrakan (2423) Sverige, 37 kronor.
Urläcker, halvsöt smak med äpplen och kanel i smaken som möter kakans kanel- och  bärsmak på ett spännande sätt.

 

 

 

Gott till grytan

Långpannebröd

Tips:
Istället för rosa bubbel kan du servera varm kir till skorporna. Till 10 glas behöver du:
2 flaskor rödvin (à 75 cl), gärna lätt och fruktigt
2 dl svartvinbärslikör

Gör så här:
1. Häll drygt 1 msk likör i varje glas
2. Värm vinet under passning. Häll upp det i glasen och servera genast.