Bjud på enkel festmeny

Krånglig tillagning och dyra ingredienser – så lyder nite receptet på en lyckad middagsbjudningen. Mat kan gärna vara lika enkel som god – och viktigast av allt är sällskapet!

Här tipsar vi om en lättlagad trerättersmeny som ger utrymme för mer tid med gästerna och mindre tid i köket! Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till maten. Och till desserten en tuff punch!

Förrätt

Bruschetta med tonfiskröra

Att dricka till:
Cinzano Riserva (7715) Italien, 59 kronor.
Ett friskt och mousserande vin blir en fin inledning med bruschettan.
Trevligt med torr, läskande smak med inslag av citrus och friska äpplen.

Varmrätt

Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur

Att dricka till:
Morgon 2006 (5106) Frankrike, 87 kronor.
Ett mjukt, rött vin med smak av röda bär och fin friskhet. Behaglig i
sin saftiga, softa stil.

Dessert

Päron med apelsinchokladmousse

Att dricka till:
Trosa Punsch (552) Sverige, 156 kronor (50 cl)
Ett litet glas kall punsch blir ett fint komplement här. Markerad
sötma med inslag av arrak och torkad frukt.